Search Any jobs here

Friday, September 9, 2011

AGRICULTURE


AGRICULTURE
[ For Govt Jobs | Sarkari Naukri Preparation.]
1.       India is the Second largest producer in the world of :
Ans : Raw Silk.
2.       In the production of sugar in the World India ranks :
Ans : Second.
3.       The first company in India to commercially produce Coal Bed Methane ( CBM) is :
Ans: YK Modi Group’s Great Energ Corp. Ltd.
4.       Olericulture is related to :
Ans : The study of knowledge of vegetables.
5.       Maize is also known as :
Ans: The queen of grains.
6.       First Agriculture Science Centre was established in 1974 in :
Ans : Puducherry.
7.       The biological name of Brijal is :
Ans :  Solanum Meongena
8.       The largest producer of tobacco in India is :  
Ans : Andhra Pradesh.
9.       The  Carotenoid pigment which is responsible for the reddishness of tomato is :
Ans : Lcopene.
10.   The production of Chillies in India started in :
Ans : 17th Century

Job alert by email

Google Groups
Subscribe to DS Job Alert : For all govt jobs
Email:
Visit this group