Search Any jobs here

Saturday, September 10, 2011

General Knowledge Compedium 10 Sep 11 Part I: For Govt Jobs| Sarkari Naukri Preparation


General Knowledge compendium 10 Sep 11 Part II

Get updated General knowledge for Govt Jobs or Sarkari Naukri preparation. It will help you must in your competitive exams.

Note it down in your note book today.



General Knowledge Compendium- part II


1) Who won the Football World Cup in 1982?
a) Brazil
b) Argentina
c) Germany
d) Italy

Ans: d

2) Which country is known as Suomi?
a) France
b) Finland
c) Italy
d) Norway

Ans: b

3) Who was the Roman Emperor in 41-54 AD?
a) Titus
b) Caligula
c) Claudius
d) Nero

Ans: c

4) Who won Wimbledon Women’s Singles Championship in 1988?
a) Chris Evert
b) Martina Navratilova
c) Gabriela Sabatini
d) Steffi Graf

Ans: d

5) Who is the author of Pride and Prejudice?
a) Jane Austen
b) Agatha Christie
c) William Shakespeare
d) Bernard Shaw

Ans: a

6) In the Bible, who is the eldest son of David?
a) Solomon
b) Absalom
c) Amnon
d) Jonathan

Ans: c

7) In which film it is said, “Some dreams come true. Some don’t. Keep on

dreaming.”?
a) Autumn in New York
b) Pretty Woman
c) Basic Instinct
d) The Runaway Bride


Ans: b

8) Who is considered the father of geometry?
a) Pythagoras
b) Socrates
c) Alexander
d) Euclid

Ans: d

9) Which country was known as Nyasaland?
a) Zambia
b) Malawi
c) Zimbabwe
d) Namibia

Ans: b

10) Which sea separates Egypt from Saudi Arabia?
a) Blue Sea
b) Black Sea
c) Red Sea
d) Yellow Sea


Ans: c

11) Which country has 11 official languages?
a) India
b) USA
c) Canada
d) South Africa

Ans: d

12) Which pope divided the world between Portugal and Spain?
a) Pius XII
b) John II
c) Alexander VI
d) Martin V

Ans: c

13) How many lines are in a limerick?
a) Five
b) Seven
c) Four
d) Three


Ans: a

14) The flag of which country has one big star and four small stars?
a) India
b) China
c) Pakistan
d) Japan


Ans: b

15) Which is the national animal of Argentina?
a) Puma
b) Lion
c) Tiger
d) Deer


Ans: a

16) Who won seven gold medals in swimming in 1972 Munich Olympics?
a) Mark Spitz
b) Janet Evans
c) Shane Gould
d) Anita Sood

Ans: a

17) What is sodium chloride?
a) Pepper
b) Ginger
c) Salt
d) Onion

Ans: c

18) Who is the patron saint of music?
a) St. Agnes
b) St. Cecilia
c) St. Jerome
d) St. Augustine

Ans: b

19) What is the meaning of Anno Domini?
a) Year of the Lord
b) Good Year
c) Holy Year
d) Jubilee Year


Ans: a

20) In the Bible, Joseph was sold by his brothers for how many silver coins?
a) Forty
b) Sixty
c) Twenty
d) Ten

Ans: c

21) How many furlongs is one mile?
a) Six
b) Eight
c) Four
d) Twelve

Ans: b

22) Who is the founder of Sikhism?
a) Ram Mohan Roy
b) Ranjeet Singh
c) Guru Nanak
d) Zoroaster

Ans: c

23) When is the Feast Day of St. Francis Xavier?
a) January 1
b) March 19
c) June 29
d) December 3

Ans: d

24) Which river joins Ganga at Allahabad?
a) Indus
b) Yamuna
c) Godavari
d) Damodar

Ans: b

25) Who was the Carthagian general during Punic War II?
a) Hannibal
b) Attila
c) Chengiz Khan
d) Saladin

Ans: a


You may like other General Knowledge : 

GK 09 Sep 11 - 15 Sep 11

General Knowledge compendium 10 Sep 11 




Job alert by email

Google Groups
Subscribe to DS Job Alert : For all govt jobs
Email:
Visit this group